WeLcOmE

▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄MÜŝįк is My Life▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄

vineri, 1 aprilie 2011

Adolescenta---->ep. 17

Astazi vom discuta despre dragoste.
                    deci,ce este dragostea?
Oare ce este dragostea
question Dar cum poti explica dragostea in cuvinte ? Ce este ea ?
Ce o declansaza ? De ce ni se intampla ?.. De parca ar stii cineva..E... un drog. Un drog al sufletului.

Apa, nu e drog. Aerul,nu e drog. Visele, nu sunt droguri. Si totusi nu poti trai fara ele.

Iar dragostea e ca un vis. Ti s-a intamplat vreodata sa visezi ceva atat de frumos, incat dupa ce te-ai trezit sa incerci sa adormi la loc, sa-ti continui visul ? Asa este dragostea.

Dar ai reusit vreodata sa-ti continui visul? nu ;asa este si cu dragostea.

Dragostea adevarata e unica si nu vine de doua ori. Totusi dragostea nu este doar vis si suflet. Din dragoste te schimbi. Fizic si psihic.
SURSA:http://www.imaginelife.ro/dragoste/articole-de-dragoste/oare_ce_este_dragostea/

dE CE NE INDRAGOSTIM?
Cineva spunea ca dragostea este cel mai sanatos si mai just raspuns pe care viata il poate da existentei noastre. Viata nu ar mai avea culoare fara ea, soarele nu ni s-ar mai parea atat de stralucitor, lumea nu ar mai fi la fel de frumoasa, noi insine nu am mai fi noi. Avem nevoie de iubire in viata noastra la fel cum avem nevoie de aer. Si daca aceasta nu se afla in imediata noastra apropiere, o cautam noi. “Oamenii inventeaza poezii, romane, cantece, site-uri dedicate special iubirii. Totul vorbeste deste iubire. Totul se invarte in jurul iubirii. Oamenii traiesc pentru dragoste, mor din dragoste si omoara pentru dragoste. Dorinta de a iubi poate fi chiar mai puternica decat dorinta de a trai”, spune Helen Fisher, antropolog in cadrul Universitatii Rutgers.

Iubirea este o experienta impartasita de doi oameni, dinamica ei variind de la persoana la persoana si de la cuplu la cuplu. Arthur Aron, profesor in cadrul Universitatii Stonybrook din New York, a studiat din punct de vedere psihologic fenomenul iubirii ce are loc intre doi oameni, observand dinamica acestuia in functie de anumiti factori si imprejurari. Concluziile sale fac referire la conditia umana si la predispozitia omului la a se indragosti. In opinia sa, omul se afla intr-o permanenta cautare a propriului eu, simtind continuu nevoia de a se dezvolta personal. Iar relatiile pe care le construim cu cei din jur constituie principala modalitate prin care incercam sa dam o forma concreta acestei dorinte de perfectionare. “Am descoperit in cercetarile noastre cat de important poate fi pentru o persoana sa se simta importanta si eficienta, mai ales in cadrul unei relatii”, spune Arthur Aron. Aceasta dezvoltare personala implica la randul sau necesitatea omului de a se simti independent.

De ce ne indragostim? “De obicei ne indragostim de persoanele care ni se par atragatoare si despre care consideram ca s-ar potrivi cu noi, dar suntem predispusi sa fim mai atrasi de persoanele care simt la randul lor atractie fata de noi. Doar in aceasta situatie se creeaza un prilej favorabil dezvoltarii individuale. Iar atunci cand simtim ca unele persoane se simt atrase de noi, apare involuntar un val de bucurie”, afirma acesta. Faptul ca persoana respectiva nu se simte atrasa de noi ne determina sa ne formam o parere negativa asupra propriei persoane si ca atare suntem mai putin predispusi la a ne indragosti de persoana respectiva.
SURSA:http://www.garbo.ro/articol/Familie/1021/De-ce-ne-indragostim.html



CARE ESTE DIFERENTA INTRE DRAGOSTE SI A FACE DRAGOSTE?
Fiecare dintre noi avem o perceptie destul de clara cand vine vorba de dragoste sau sex si fie ca este vorba de o aventura sau de ceva serios, stim foarte bine cum sa folosim aceste doua notiuni in favoarea noastra. Asa ca de ce sa nu ne intrebam si care este diferenta dintre ele?
Una dintre teorii ar fi ca dragoste faci cu persoanele pe care le iubesti si sex faci cu cele cu care nu vrei altceva decat contact fizic. Dar de unde avem noi certitudinea ca afectiunea este impartasita? Si de unde stim ca pentru el nu este 100% sex, ceea ce pentru tine reprezinta a face dragoste? Cum putem afla?
In mod normal, dragoste inseamna sentiment, deci a face dragoste implica automat si sentimente.
Atunci cand faci dragoste stii sigur ca langa tine exista omul pe care il iubesti caruia iti doresti sa i te dedici in exclusivitate. Te preocupa si placerea celuilalt, nu doar a ta. Vrei sa fie ceva perfect de fiecare data si din ce in ce mai bine si mai frunos, pe cand sexul se rezuma doar la act in sine si nu conteaza pregatirea dinainte sau postludiul. Poti sa faci orice cand faci sex, dar cand faci dragoste respecti dorintele si fanteziile persoanei de langa tine.
Alte persoane mai sceptice pot afirma ca nu exista nicio diferenta intre a face dragoste si a face sex, ca din amandoua poate rezulta un copil asa ca nu o face pe niciuna mai presus decat cealalta. Dar daca relatia ta a inceput cu sex si s-a terminat cu dragoste, sexul a fost doar un instrument prin care v-ati apropiat si mai mult, nu-i asa?
Si mai poate fi o varianta, sa faci sex cu cineva ca si cum ai face dragoste. Sa nu iubesti persoana respectiva. Sa te atraga doar modul in care te face sa te simti cand faceti sex. Ai aceleasi senzatii ca atunci cand iubesti pe cineva, doar ca dupa ce trece euforia, nu mai simti nimic pentru el(sau ea). Si asta tot dragoste se cheama? Cam asa se simt barbatii cand se duc la altele. Este foarte bine atata timp cat dupa ce pleaca de acolo au pe cineva care sa faca pentru ei mai mult decat sex.
Sau, chiar daca sunteti implicati intr-o relatie si tineti unul la altul, nu vi s-a intamplat sa aveti parte doar de sex, adica de partida in sine, fara sa aveti parte de preludiu sau postludiu, si fara sa va fi simtiti aiurea? Vi s-a parut perfect normal sa sariti unul pe celalalt fara sa va ganditi la consecinte. La urma urmei tineti unul la altul.
Concluzia este ca exista o mare diferenta intre dragoste si sex.
SURSA: http://www.tpu.ro/adolescenti/care-este-diferenta-dintre-dragoste-si-sex/

                 Sper ca v-am lamurit cat de cat!!!!:D:D:D:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu